Nederlands Numbering Solutions Provider actief in Telecommunicatie en IT

PortingXS, opgericht in 2001, is een Nederlands Numbering Solutions Provider actief in Telecommunicatie and IT. Na de invoering van nummerbehoud / nummerportabiliteit in Nederland bleek in de telecommunicatiemarkt behoefte te bestaan om de toegenomen administratieve en technische werkzaamheden die het porteringsproces met zich meebracht zo goed en goedkoop mogelijk onder te brengen buiten de eigen organisatie. PortingXS had oog voor dit gat in de markt en startte een flexibele backoffice-organisatie voor de uitvoering van nummerporteringen.

Wat begon als een ambitieus plan is inmiddels uitgegroeid tot een degelijke en gespecialiseerde onderneming op het gebied van bewaakte nummer­gerela­teerde diensten voor de telecommunicatiemarkt wereldwijd. Met een marktaandeel van 90% in Nederland en activiteiten in meer dan 20 landen. Uit onze internationale activiteiten zijn inmiddels door samenwerkingsverbanden verschillende lokale beheersorganisaties opgericht, onder andere in Kenia, Ghana, Panama en Haiti. Deze organisaties beschikken over eigen backoffice teams and service operations. Een groot voordeel van het oprichten van lokale entiteiten is dat PortingXS hierdoor op een efficiënte manier een local governance model kunnen implementeren, die onze nummermanagement oplossing N-Base en onze oplossing voor nummerbehoud, Inports®, onderhoudt.

PortingXS levert hiernaast een serieuze bijdrage in adviestrajecten en ontwikkelingen in telecommunicatie en IT technologie, specifiek waar het nummermanagement, nummerportabiliteit en gerelateerde diensten betreft. We proberen ons altijd te focussen op de mogelijkheden, niet de problemen. In onze zoektocht naar oplossingen proberen we verder te kijken dan de horizon en altijd op zoek te gaan naar praktische en efficiënte oplossingen. Dit resulteert in:

  • Optimale service voor klanten, en klanten van klanten
  • Snelle en betrouwbare nummerportabiliteit
  • Accurate data op elke netwerk locaties
  • Management informatie

PortingXS is lid van / geaccrediteerd registrar van:

Onze missie en visie

Onze missie
We provide reliable access to global telecoms data through smart applications.

Onze visie
The globalisation of markets and telecoms related data requires an organisation that provides reliable and accessible access, regardless of the size of the customer. Standardised or customised: PortingXS provides your optimal solution.